More Than Skin Deep logo
En avdelning inom Triangelns Tandläkargrupp i Malmö

Estetik & Terapi Laserklinik

Vi erbjuder olika typer av hudbehandlingar, huduppstramning, läppförstoring, fettreducering, hårborttagning, nagelsvampbehandling och borttagning av tatueringar...

More Than Skin Deep - Estetik- och Terapi laserklinik i Malmö
Caroline i receptionen - More Than Skin Deep en Estetisk- och terapilaseravdelning inom Triangelns Tandläkargrupp i Malmö
Lista inlägg efter ämne:

Blogginlägg | behandling och sårläkning
2019-04-13

En Snällare Metod att Behandla Vårtor.

Vi erbjuder en alternativ, snällare, metod till vårtborttagning än kirurgi

En gång i veckan (eller 2 gånger i veckan, beroende på hur snabbt man vill att vårtorna skall krympa) använder vi Nd: YAG laser på vårtorna för att successivt inaktivera, krympa och ta bort dem.

Har du en vårta, eller flera, på en hand eller fot som du inte vill frysa eller bränna borta?

Vi erbjuder en alternativ metod. Om du har lite tålamod har den mycket mindre påverkan på era dagliga rutiner än kirurgi: betydligt mindre besvär, inget blod, ingen utdragen ”läkning” av skuren eller fryst bränd hud (vilket behövs efter kirurgi), inga kemikalier, inga bieffekter, ingen ”downtime”, ingen konvalescens tid. Men med vår metod måste man komma och behandla fler gånger.


Ta bort vårtor med YAG laser

Tyvärr är det inte ovanligt att ha flera vårtor på ett litet område. Detta gör ett kirurgiskt ingrepp mindre attraktivt.


En session i veckan (eller 2 gånger i veckan, beroende på hur snabbt man vill att vårtorna skall krympa) använder vi Nd: YAG laser på vårtorna för att successivt inaktivera, krympa och ta bort dem.

Hur fungerar det och varför tar det flera sessioner?

Det finns ett speciellt pigment i det infektiösa materialet som orsakar vårtorna (det humana papillomviruset) som starkt absorberar den laservåglängd som vi använder (1064 nm).

Detta kommer att orsaka att viruset blir uppvärmt till det punkt där det neutraliseras/inaktiveras (notera att ett virus inte tekniskt kan "dödas" eftersom det inte biologiskt definieras som en levande organism). Med den successiva inaktiveringen av det infektiösa materialet kommer vårtor gradvis att gå i regress, krympa och med tiden försvinna.


En Snällare Metod att Behandla Vårtor.

Vår Nd:YAG laser metod kan successivt inaktivera, krympa och till slut ta bort vårtor.


Har du haft vårtor som, efter behandling, har återkommit?

Kanske en del infektiöst material fortfarande var kvar i huden, eftersom materialet inte alltid är begränsat till det omedelbara området där vårtan (orna) är. Materialet kan vara distribuerat över ett större område än din läkare eller du själv trodde. Med vår metod "ser" vi exakt var smittämnet ligger, eftersom det kommer att reagera på lasern; vi ser en liten blixt under laserskottet och kanske kommer lite ljusbrun färg att utvecklas på huden. Det är inte ovanligt att se en sådan reaktion upp till 10-15 mm från den ursprungliga vårtan.

Även efter att de ursprungliga vårtorna har blivit borttagna, är det viktigt att kontrollera omgivningen. Vi har en ganska bra idé om var du borde titta, eftersom hudytan blir mer grov, ojämn och missfärgad än vanligt. Om vi kan ”rengöra” huden från allt infektiöst material kommer det att bli mycket mindre sannolikt att vårtorna ska komma tillbaka.


Ta bort vårtor med laser

Det är viktigt att kontrollera ordentligt omkring den ursprungliga vårtan efter infektiöst material.


Detta kan sprida sig ut från vårtan mer än man tror. Laser kan avslöja var materialet ligger. (Frisk hud borde inte visa en sådan reaktion mot lasern).

Om du är intresserad av att veta mer, eller har för många vårtor för en effektivt borttagning genom operation, kontakta oss för en kostnadsfri konsultation.  Kontakt & Öppettider

Laserklinik Malmö - behandlingsrum

Mån - Tors: 8:00 - 17:30
Fre 8:00 - 13:30


More Than Skin Deep

Estetik- & Terapi laserklinik
Triangelns Tandläkargrupp
Södra Förstadsgatan 30, 211 43 Malmö
info@morethanskindeep.se

Klicka här om du vill skriva direkt i vårt kontaktformulär!


Välkommen att boka en tid!

Prata med Caroline i receptionen hos Triangelns Tandläkargrupp
Växel tel: 040-72385
Välj knappvalen:
team Peter Lundgren (1) och sedan
Peter Lundgren (1) igen

Direktnummer: 040-125620
(Vi svarar inte om vi är upptagna)

More Than Skin Deep

Vi är en laserklinik i Malmö som

Samarbetar med

Samarbete med Laserklinik MalmöSamarbete med Laserklinik MalmöLaserkliniken i Malmö samarbetar medFotona

Samarbete med Laserklinik i Malmö

Samarbete med Living Nature© More Than Skin Deep        Webbplats av: webstudio-aniara