More Than Skin Deep logo
En avdelning inom Triangelns Tandläkargrupp i Malmö

Estetik & Terapi Laserklinik

Vi erbjuder olika typer av hudbehandlingar, huduppstramning, läppförstoring, fettreducering, hårborttagning, nagelsvampbehandling och borttagning av tatueringar...

More Than Skin Deep - Estetik- och Terapi laserklinik i Malmö
Boorttagning av tatuering med laser metoden

Ta bort tatuering med laser

Laser är en smidigt metod att successivt få bort en oönskad tatuering på. Vi använder en Q-Switchad Nd:YAG laser, Lumico systemet från Victus Medical Group.

Ta bort tatuering med laser

Lumico laser system
Hur fungerar behandlingen?

Om din tatuering gjordes på rätt sätt, så bör bläcket ligga inkapslat i stora stabila och olösliga immunkomplex i läderhuden. De borde finnas i ett tunt lager precis under gränsen till epidermis. Med laser genererar man en kavitation "shockwave" i huden som förstör strukturen i dessa stabila bläck- komplex. Vid frigöringen av bläcket sprider detta ut sig i vävnaden i form av väldigt små partiklar och bort från området för tatueringen. Där kommer bläcket att långsamt avlägsnas från kroppen. Resultatet syns som en ”blekning” av tatueringen i det behandlade området.

Vilka färger och hur mycket på en behandling?

Vårt Nd: YAG Q-switch system kan ta bort de flesta färgerna, med undantag för vitt, gult, rosa och ljus/himmelsblå. De ljusa färgerna kan vi ta bort med Tatt2Away metoden. Under varje lasersession kan vi behandla ett område som är ungefär storleken av ett äpple. Större område än så rekommenderas inte, eftersom det kan överbelasta kroppens immunförsvar, som är ansvarigt för att ta bort det frigjorda bläcket.

Laserborttagning av tatueringar har vissa begränsningar

Några av dessa är:

  1. Vi vet för närvarande inte hur mycket av bläcket som försvinner ut från kroppen, och hur mycket som ackumuleras i lymfkörtlarna.

  2. Vi vet för närvarande inte om det bildas nya kemiska ämnen som en följd av laserskotten. Om det bildas nya ämnen kommer dessa naturligtvis att ha en annan säkerhetsprofil än de ursprungliga färgmolekylerna.

  3. Kavitationsmetoden som används under behandlingen kan skada huden. Man måste förvänta en ojämnhet i hudfärg och textur, och även kanske en lätt ärrbildning. All hud är unik och vi kan inte förutsäga hur din hud ska reagera på en laserbehandling innan vi börjar.

Antal behandlingar och läkningstiden mellan behandlingarna

Det kan ta mellan 6-7 behandlingar innan tatueringen har bleknat ordentligt. Ofta krävs fler behandlingar för att bleka tatueringen fullständigt (det vill säga till den punkt där det är svårt att se spår av något återstående bläck).

Det kan ibland också vara möjligt att ett 100% avlägsnande är en orealistisk förväntning för din tatuering. Det är omöjligt att förutsäga hur snabbt eller hur många behandlingar som krävs.

Behandlingar görs oftast med 2 månaders mellanrum. Men om läkningen går långsamt, kan långa tider mellan behandlingarna krävas. ”Popcorns” utseendet och små punktblödningar är ett bra tecken på att behandlingen gått bra.

Efter en behandling

Efter varje behandling behöver huden givetvis en tid för att återuppbyggas, och de första månaderna efteråt kan huden se röd och lite irriterad ut, hudytan kan även bli något upphöjd. Som en vanlig ytlig hudskada bleknar och lugnar det behandlade området ner sig under de följande månaderna. Att smörja med silikonkräm är en viktig efterbehandling och hjälper läkningsprocess och minskar risken att man får ärr.

Förbättra hudens utseende efter tatueringsborttagning

Om ert huvudmål är att ta bort så mycket av bläcket som är möjligt, kan resultatet efter ett större antal behandlingar som krävs för att uppnå detta resultat leda till att huden skiljer sig från de omgivande områdena, eller ser lätt ärrad ut. För att hjälpa till att få en bättre ”hudkvalitet” efter behandling erbjuder vi ett estetiskt laserprogram. Som tatueringsborttagnings kund får ni alltid ett reducerat pris om ni tar laser hudbehandlingar som eftervård.

Pris för tatueringsborttagning med laser: 1000 kr/tim.

Kontakt & Öppettider

Laserklinik Malmö - behandlingsrum

Mån - Tors: 8:00 - 17:30
Fre 8:00 - 13:30


More Than Skin Deep

Estetik- & Terapi laserklinik
Triangelns Tandläkargrupp
Södra Förstadsgatan 30, 211 43 Malmö
info@morethanskindeep.se

Klicka här om du vill skriva direkt i vårt kontaktformulär!


Välkommen att boka en tid!

Prata med Caroline i receptionen hos Triangelns Tandläkargrupp
Växel tel: 040-72385
Välj knappvalen:
team Peter Lundgren (1) och sedan
Peter Lundgren (1) igen

Direktnummer: 040-125620
(Vi svarar inte om vi är upptagna)

More Than Skin Deep

Vi är en laserklinik i Malmö som

Samarbetar med

Samarbete med Laserklinik MalmöSamarbete med Laserklinik MalmöLaserkliniken i Malmö samarbetar medFotona

Samarbete med Laserklinik i Malmö

Samarbete med Living Nature© More Than Skin Deep        Webbplats av: webstudio-aniara