Hudvårdsprodukter för män: Masculinity
More Than Skin Deep logo
En avdelning inom Triangelns Tandläkargrupp i Malmö

Estetik & Terapi Laserklinik

Vi erbjuder olika typer av hudbehandlingar, huduppstramning, läppförstoring, fettreducering, hårborttagning, nagelsvampbehandling och borttagning av tatueringar...

More Than Skin Deep - Estetik- och Terapi laserklinik i Malmö
Laserklinik Malmö

Mäns Hudvård: Masculinity

Finns det en anledning att erbjuda specifika hudvårdsprodukter för män?
Ja - från perspektivet att mäns hud är något annorlunda än kvinnors och att Masculinity produkterna riktar sig mot dessa skillnader.

Masculinity är en ny hudvårdsserie, utvecklad speciellt för män, av Beaute Pacifique. Detta dansk baserade företag grundades av dermatologer och biokemister med målet att utveckla hudvårdsprodukter med en hög koncentration (dvs nära medicinsk) av aktiva ingredienser som skulle komplettera och förbättra resultaten av estetiska laserbehandlingar. Även om "högteknologi" inte är din ”grej”, garanterar företagets "vetenskapsbaserade" ursprung att produkterna fungerar väldigt effektivt.

Linjen består av

  • En ansiktsrengöring
  • Ansiktsskrubb
  • Fuktkräm
  • Anti-age kräm

Alla förpackade i snygga, matta, svarta pumpflaskor eller rör. Men bortsett från produkternas smidiga förpackningar, finns det en anledning att erbjuda specifika hudvårdsprodukter för män?

Mäns hud är något annorlunda än kvinnors

Masculinity produkterna riktar sig mot dessa skillnader. Mäns hud utsätts till exempel för mycket mer irritation på grund av rakning. Dessutom är mäns hud generellt svettigare och fetare än kvinnors och har ett något lägre ph. En mans hud kan också vara upp till 1,5 gånger tjockare än kvinnors, med mer kollagen som är organiserade i tätare fibrer. Det innebär att mäns hud kan åldras långsammare än kvinnors, om man tar hand om den.

En annan viktig fråga inom mäns hudvårdsprodukter är om huden blir blank och att man har en känsla av att en färsk, blank ytan ligger kvar under dagen. Be en man att använda en fuktkräm och han kommer troligen att ”hoppa över den idag” eftersom han är rädd att krämen ska ge en känsla av att sitta kvar på huden och ge en synlig glänsande yta. Det är därför välutvecklade produkter till män har en tunnare konsistens än de till kvinnor. Den absorberas snabbare och fullständigare och lämnar en matt finish. Dessutom är det aldrig fel med en diskret, fräsch och uppiggande doft. Den subtila doft som används i Masculinity påminner om en sommardag och rent blått vatten.


Masculinity, huvård för män

Masculinity produkterna

Purifying Foam Cleanser/Skummande rengöringsmedel:

Är mild men effektiv. Huden känns inte tät efter användning och lakritsrot ekstrakt i beredningen hjälper till att minimera irritation.

Ansiktsskrubb med Glykolsyra/Double Action Facial Scrub:

Det fungerar på två sätt för att pigga upp din hud och ge den ett hälsosamt utseende. Den innehåller avrundade mikrosfärer som arbetar genom att mekaniskt avlägsna döda celler från ytan av huden, utan att irritera det. Efter att du har masserat runt den lite, låt den sitta kvar på ansiktet i upp till 20 min.

Det finns en svag kemisk komponent (glykolsyra) i beredningen som arbetar med att försiktigt lossa ytterligare döda celler från hudytan. Glykolsyra är också lätt fuktgivande.

Ansiktsskrubb med Glykolsyra/Double Action Facial Scrub är en bra produkt att använda ett par gånger i veckan om du har fet eller aknebenägen hud. Denna produkt innehåller också salicylsyra och azelainsyra som hjälper till att rensa ut och öppna upp porer, förhindra att porerna åter blir igenstoppade och lugnar irriterad hud. Lakritsrot och pilbark extrakt hjälper också till att lugna irritation och inflammation. Slutligen har ingrediensen propolis cera antimikrobiella egenskaper vilket hjälper till att minska sannolikheten för framtida utbrott och fläckar.


Masculinity, huvård för män

Moisturising Day Cream/Fuktkräm:

En fräsch och effektiv fuktkräm som skyddar huden under dagen. Den innehåller Aloe Vera-extrakt för att lugna huden och ge ett extra fukttillskott. Men det mesta av den fuktgivande effekten kommer från hyaluronsyra, squalan och hydrolyserat kollagen. E-vitamin hjälper till att minimera de destruktiva effekterna av luftföroreningar, UV och fria radikaler som kan förstöra hudens struktur. Krämen innehåller också niacinimid, som bidrar till att stärka huden genom att upprätthålla integriteten hos cell-cell kontakterna. Niacinamid hjälper också till att jämna ut hudtonen för att ge en hälsosammare utseende.

Denna kräm är mest lämpligt för mogen eller normal till torr hudtyp, på vilken den inte lämnar någon glans eller någon känsla av att vara fet.


Masculinity, huvård för män

Anti-Age Cream:

Innehåller Beaute Pacifiques ”signatur” anti-age ingrediens som också finns i resten av Beaute Pacifique anti-age produkterna. Läs mer om deras inkapslade A-vitamin teknologi här. Masculinity produkten innehåller också lakritsrotekstrakt för att lugna inflammerad och irriterad hud. Dessutom propolis cera extrakt som har antibakteriella egenskaper; det kan minimera sannolikheten föratt det sker utbrott av utslag och aknefläckar. För att ytterligare förbättra den unika karaktären hos mäns hud innehåller Masculinity Anti-Age också ett antal sebumreglerande ingedienser: Arrgania Spinosa kärnan, Saw Palmetto extrakt och sesamfröolja. Krämen fungera också för att stimulera kollagensyntes (ingrediensen Marrubium Vulgare extraktet) och rooibos som ger antioxidantskydd (dvs minimera nedbrytningen av hudstruktur genom fria radikaler).

Denna produkt rekommenderas för användning på natten eftersom det kan lämna en glänsande och ”insmord” känsla på huden, särskilt för män med oljig hudtyp.


Masculinity, huvård för män


Kontakt & Öppettider

Laserklinik Malmö - behandlingsrum

Mån - Tors: 8:00 - 17:30
Fre 8:00 - 13:30


More Than Skin Deep

Estetik- & Terapi laserklinik
Triangelns Tandläkargrupp
Södra Förstadsgatan 30, 211 43 Malmö
info@morethanskindeep.se

Klicka här om du vill skriva direkt i vårt kontaktformulär!


Välkommen att boka en tid!

Prata med Caroline i receptionen hos Triangelns Tandläkargrupp
Växel tel: 040-72385
Välj knappvalen:
team Peter Lundgren (1) och sedan
Peter Lundgren (1) igen

Direktnummer: 040-125620
(Vi svarar inte om vi är upptagna)

More Than Skin Deep

Vi är en laserklinik i Malmö som

Samarbetar med

Samarbete med Laserklinik MalmöSamarbete med Laserklinik MalmöLaserkliniken i Malmö samarbetar medFotona

Samarbete med Laserklinik i Malmö

Samarbete med Living Nature© More Than Skin Deep        Webbplats av: webstudio-aniara