Living Nature ekologisk hudvård
More Than Skin Deep logo
En avdelning inom Triangelns Tandläkargrupp i Malmö

Estetik & Terapi Laserklinik

Vi erbjuder olika typer av hudbehandlingar, huduppstramning, läppförstoring, fettreducering, hårborttagning, nagelsvampbehandling och borttagning av tatueringar...

More Than Skin Deep - Estetik- och Terapi laserklinik i Malmö
Laserklinik Malmö

Living Nature ekologisk hudvård

Living Nature är en ekologiskt certifierad hudvårdsserie från Nya Zeeland. Deras produkter, utvecklas och tillverkas av råvaror som erhålls på Nya Zeeland, och enligt några av de strängaste ekologiska tillverkningsriktlinjerna i världen, representerar verkligen ett "clean and green" alternativ för miljömedvetna konsumenter.


Living Nature ekologisk hudvård

Unik flora

Eftersom öarna varit isolerat från resten av världen sedan Kritaperioden, har Nya Zeelands öar utvecklat en unik flora. Living Nature produkterna är formulerade med aktiva ingredienser extraherade från några av dessa inhemska växter. Dessa inkluderar den sagolika Manuka honungen, Manuka oljan och antioxidanten Totarol, en fuktgivande gelé extraherad från en linväxt som tillhör Flaxfamiljen och en tvål vars ingredienser erhålles från en inhemsk blomma. Living Nature produkterna är särskilt fördelaktiga för att lugna ner irriterad hud, främjar läkning, för rening/avgiftning och för behandling av ytliga bakteriella och hudsvampsinfektioner.

Nya Zeeland har helt rättvist ett väl etablerat rykte som ett vackert land, relativt orört av förorenande tung industri. Living Nature-produkter, utvecklade och tillverkade av råvaror som hållbart bara kan erhållas på Nya Zeeland och som enligt några av de strängaste ekologiska tillverkningsriktlinjerna i världen, representerar ett verkligt "rent och grönt" alternativ för de miljömedvetna konsumenterna.


Living Nature ekologisk hudvård

Nya Zeeland skog


Kua heke iho nga iwi Maori o Niu Tireni mai i tetahi whakapapa ki tetahi whakatupuranga, i te mohio ki nga tikanga hauora-whakatairanga me te whakaora i nga tipu o te ngahere Maori. Ko enei hakari a Tane, te atua o te ngahere, hei oranga mo koe, hei painga hoki i nga hua e homai ana e Living Nature Aotearoa.

Maori-folket i Nya Zeeland har från generation till generation överfört en förståelse för de hälsofrämjande och helande egenskaperna av växterna från skogen. Dessa gåvor från Tane, skogens gud, blir för er något att njuta och dra nytta av i de produkter som Living Nature New Zealand erbjuder.


Living Nature ekologisk hudvård

bild 1: Kereru Duva,   bild 2: Kakapo papegoja


Inga kostgjorda ingredienser

Living Nature är engagerad i att producera produkter på ett hållbart och ekologiskt sätt. Produkterna innehåller inte konstgjorda ingredienser, är inte testade på djur, och till och med förpackningen har utformats och tillverkats med minimal miljöpåverkan i åtanke. Plastflaskorna innehåller, till exempel, krita, vilket bidrar till att minska volymen av syntetiska plastmaterial i flaskorna.

Det är inte konstigt att Living Nature har förtjänat den tyska BDIH- och COSMOS-kategorin som ett ekologiskt och naturligt kosmetiskt märke. Det innebär att Living Nature-produkterna uppfyller några av de strängaste kraven i världen för: ingrediensutvinning, bearbetning, miljömedveten tillverkning, biologiskt nedbrytbara/återvinningsbara förpackningar och utan grymma djurtest.


Living Nature ekologisk hudvård


Living Nature ekologisk hudvård

Ormbunksträd skog


Testade produkter

Samtidigt har de aktiva ingredienserna som används i Living Nature-produkterna genomgått en noggrann och omsorgsfull vetenskaplig testning. Vidare testar Living Nature-anställda sina produkter på sig själv innan de blir utsläppta till allmänheten. Om det finns någon tvekan om att naturliga och/eller ekologiska hudvårdsprodukter inte fungerar lika bra som ”traditionella” vetenskapligt utvecklade varumärken, kan du vara säker på att de fungerar, och de fungerar bra. Vi vet det genom personlig användning!


Living Nature ekologisk hudvård

Effektiviteten i Living Nature produkterna kommer från de höga koncentrationerna av de aktiva ingredienserna som används i deras formuleringar. Kanske är den mest kända av dessa Manuka honung.
Så hur är detta till nytta för huden?


Living Nature ekologisk hudvård

Blommande Manuka buske


Manuka Honung

Skapas när bin samlar nektar från blommorna av Manukabusken, som är inhemsk på Nya Zeeland (blommorna varierar från magenta till blekt rosa till vitt).

Manuka honung är inte bara socker, den är:

 • Rik på vitaminer, mineraler och aminosyror.
 • Bara Manuka honung innehåller de Unika Manuka Faktorerna (UMF) som skänker de berömda helande, anti-oxidant, antimikrobiella och antiinflammatoriska egenskaperna till honungen.
 • Manuka honung är FDA och EU godkänd för användning på sjukhus för att hjälpa till med sår och hud skada läkning.
 • Honungen fungerar också som fuktbindare då den hjälper huden att dra in och behålla fukt.

Manuka honung finns i de flesta av Living Natures hudvårdsprodukter


Living Nature ekologisk hudvård

Dricker nektar från Manuka blommor


När du köper Manuka honung från Nya Zeeland, leta efter UMF-betyget: det betyder att honungen har blivit testad, kontrollerad och bedömd att den innehåller alla aktiva ingredienser som bara finns i äkta Manuka honung. Living Nature prdukterna innehåller flera andra unika aktiva ingredienser, som vi ska beskriva nedan.

Manuka Olja

Ångdestillerad från blommorna, löv och stjälkar från Manuka buskarna (utan att förstöra huvudbusken), är denna essentiella olja ett potent elixir för huden, med:

 • Starka anti-mikrobiella, antiinflammatoriska och sårläkande egenskaper.
 • Manuka olja kan vara upp till 33 gånger effektivare när man dödar vissa typer av bakterier än sin närmaste rival: Tea Tree Oil. Manuka olja är också effektiv mot multiresistenta bakterier.
 • Man kan också använda Manuka olja som en "after-sun" produkt. När man applicerar oljan på huden före och/eller efter sol exponering kan Manuka oljan minska graden av kollagen- och elastin-nedbrytning och skador uppkomna av fria radikaler som orsakas av UV-komponenten i solljuset.

  Majoriteten av Living Nature hudvårdsprodukterna innehåller Manuka olja. Denna rena oljan har en doft som kan beskrivas som grönt läder.


  Living Nature ekologisk hudvård

  bild 1: Living Nature Manuka olja, bild 2: Kvist av Manuka blommor


  Totarol

  När de tidiga bosättarna på Nya Zeeland först började föda upp får och kor, blev de förvånade över hur staketstolparna som sågades från Totaraträden, inhemskt i Nya Zeeland, förblev starka och motstod förrutning och varade i fler år än produkter från andra typer träd.

  Nu vet vi att detta delvis berodde på:


  Living Nature ekologisk hudvård

  • En unik och mycket kraftfull antioxidant (3 gånger starkare än E-vitamin) som produceras av Totara-trädet; nämligen totarol.
  • Antimikrobiella egenskaper av totarol; särskilt effektiv mot akne-orsakande bakterier.

  Totarol finns i de flesta fuktgivande krämerna (dag och natt) som erbjuds av Living Nature. Produkter som innehåller totarol kan vara särskilt fördelaktiga för fet och aknebenägen hud.


  Living Nature ekologisk hudvård

  bild 1:Totara träd, bild 2: Kokako fågel, bild 3: Totara skog  Living Nature ekologisk hudvård

  Lin Gel Harakeke

  Nya Zeelands svar på Aloe Vera. Gelén, kommer från utrymmet mellan linbladen i basen av växten och kan skördas på ett helt hållbart sätt.

  Detta är:

  • Mycket fuktgivande
  • Uppmjukande, kylande och lugnande
  • Antiseptisk
  • Hjälper till att reglera överproduktion av hudens naturliga oljar, vilket gör den särskilt effektiv för aknebenägen hud

  Living Nature ekologisk hudvård

  bild 1: Linblad, bild 2: Linväxt


  Harakeke lin-gel finns i Firming Flax-serum, återfuktande Toning geléer, återfuktande Gel Mask, och Aftershave Gel för män.


  Living Nature ekologisk hudvård

  Kumerahou Cleansers

  Finns det ett helt naturligt alternativ till tvål och tvättmedel för att rengöra huden noggrant? Ja absolut! För hundratals år sedan upptäckte Maori-folket i Nya Zeeland att om man gnuggade löv och blommor från kumerahou-busken skapades ett rengöringsskum när detta blandades med lite vatten. Förutom att detta är helt naturligt och skonsamt mot huden, har skummedlen en antimikrobiell effekt.

  Kumerahou används i alla Living Nature rengöringsprodukter.


  Living Nature ekologisk hudvård

  Kumerahou buske  Living Nature ekologisk hudvård

  På grund av dess starka antimikrobiella egenskaper erbjuder några av Living Natures produkter ett riktigt stöd för våra patienter som kommer till oss för behandlingar mot nagelsvamp, vårtor och hudinfektioner. Manuka olja och manuka gel kan betraktas lika mycket som naturliga läkemedel som "traditionella" hudvårdsprodukter. Men samtidigt betyder det för resten av oss att införliva Living Natures rengörings, serum eller fuktkräm produkter i våra dagliga hudvårdsrutin att vi alla kan dra nytta av naturens apotekare. Kom förbi vår klinik idag för att få mer information.


  Living Nature ekologisk hudvård

  bild 1: Tui fågel, bild 2: Kiwikyckling
Kontakt & Öppettider

Laserklinik Malmö - behandlingsrum

Mån - Tors: 8:00 - 17:30
Fre 8:00 - 13:30


More Than Skin Deep

Estetik- & Terapi laserklinik
Triangelns Tandläkargrupp
Södra Förstadsgatan 30, 211 43 Malmö
info@morethanskindeep.se

Klicka här om du vill skriva direkt i vårt kontaktformulär!


Välkommen att boka en tid!

Prata med Caroline i receptionen hos Triangelns Tandläkargrupp
Växel tel: 040-72385
Välj knappvalen:
team Peter Lundgren (1) och sedan
Peter Lundgren (1) igen

Direktnummer: 040-125620
(Vi svarar inte om vi är upptagna)

More Than Skin Deep

Vi är en laserklinik i Malmö som

Samarbetar med

Samarbete med Laserklinik MalmöSamarbete med Laserklinik MalmöLaserkliniken i Malmö samarbetar medFotona

Samarbete med Laserklinik i Malmö

Samarbete med Living Nature© More Than Skin Deep        Webbplats av: webstudio-aniara